Zuid-Afrika

Zuid-Afrika staat garant voor unieke ervaringen

De opties voor een Zuid-Afrika reis zijn eindeloos…

Afgelopen jaar zijn Antoinette en ik op studiereis naar Zuid Afrika geweest. Samen met de ambassadeur van Stichting Leeuw vlogen we in 11 uur naar Johannesburg. Na een nachtje hotel op de luchthaven vertrokken we de volgende dag richting het reservaat van The Lions Foundation.

Het reservaat is in de eerste plaats de thuisbasis van Stichting Leeuw, een sanctuary opgericht door Stichting Leeuw in Nederland, voor geredde leeuwen en grote katachtigen die zijn misbruikt voor verschillende vormen van menselijk vermaak. Daarnaast is het de leefomgeving van vele soorten wild en vrij rondlopende dieren. Schrikkloof beschikt ook over een prachtige Lodge met twee suites en acht comfortabele, privéchalets, allemaal met een wildthema en een prachtig uitzicht.

Gasten kunnen genieten van een geweldige safari rit bij zonsondergang, met uiterst deskundige rangers op het 700 hectare grote landgoed. Ook is het mogelijk om in de ochtend mee te gaan met de medewerkers om het voeren van de leeuwen bij te wonen.

Door te verblijven in Schrikkloof draag je op grote wijze bij aan de zorg en het welzijn van deze getraumatiseerde leeuwen en aan het redden van meer leeuwen in nood. Alle opbrengsten van de lodge worden namelijk meteen in de stichting ingebracht.

Na deze geweldige ervaring wilden we toch graag nog meer van dit prachtige land zien en zijn we nog twee nachten naar Pilanesberg Nationaal Park geweest. Hier verbleven we in een prachtige lodge aan de rand van het park. Elke ochtend werden we opgehaald om op pad te gaan voor een game drive (wildsafari). Wel vroeg opstaan want de safari begint al om 5.30 uur. Maar met een mooie zonsopkomst, is dit geen enkel probleem. In dit park heb je de mogelijkheid om de big five te spotten. Na terugkomst kun je genieten van het ontbijt. Daarna gingen we vaak lekker relaxen door midden van een boekje lezen, muziek luisteren of een plons in het zwembad want het was erg warm. Na een heerlijke lunch gingen we in de middag weer op pad voor de safari bij zonsondergang. Heel bijzonder want er komen in de ochtend en in de avond toch weer hele andere dieren op je pad. Na de game drive volgt een heerlijk diner en daarna naar bed want de wekker gaat alweer vroeg!

Omdat onze terugvlucht pas heel laat in de avond is, besloten we om de laatste dag nog wat cultuur op te snuiven in Johannesburg. We zijn naar het apartheidsmuseum geweest wat op ons een diepe indruk heeft gemaakt. Daarna, onder leiding van een gids, zijn we naar Soweto geweest. Een township met vier miljoen mensen en o.a. het geboortehuis van Nelson Mandela. Een hele andere kant van Zuid Afrika maar ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Na een fijne terugvlucht landen we de volgende dag moe maar voldaan op Schiphol.

Mocht je meer informatie willen over Zuid Afrika neem dan gerust contact met ons op!

Discover Unlimited Beauty

De magie van Tafelberg in het ochtendlicht!