RONDREIS USA

Een enorm land met zoveel verschillende mooie plekken om te ontdekken

Verenigde Staten; een enorm land met zoveel verschillende mooie plekken om te ontdekken. Niet voor niets is het een van mijn favoriete landen en ben ik er al 8 keer geweest.

Mijn eerste ervaring met Amerika was in 2007 door met mijn familie een rondreis te maken door Californië. We begonnen in Los Angeles en via de highway 1 naar San Francisco. Twee totaal verschillende steden maar ieder zo leuk. Daarna via Yosemite en Death Valley, eindigen in Las Vegas, een stad die je bezocht moet hebben anders geloof je het gewoon niet hoe gek Amerika is.

Ook in 2015 had ik het geluk om nog een keer naar Californië te mogen middels een gewonnen reis en hier zijn we ook van Los Angeles naar Las Vegas gegaan maar dan door het binnenland en niet via de kust.

Ondertussen was mijn interesse voor dit fascinerende land gewekt. Samen met vrienden, die ook Amerika gek zijn, hebben we meest mooie reizen gemaakt. Zo zijn we van Seattle helemaal afgezakt naar San Francisco door de staat Oregon. Ook hebben we de zuidelijke Staten bezocht met o.a. New Orleans, Memphis en Nashville. Als je van muziek houdt dan is dit zeker een aanrader. Vorig jaar hebben we de Oostkust bezocht. Vanuit New York richting Boston. Daarna nog een klein stukje Canada gedaan omdat de Niagara Falls vanuit de Canadese kant mooier zijn dan vanuit de Amerikaanse kant. En omdat we toch in Canada waren hebben we ook maar meteen Toronto bezocht. Daarna weer via Amish Country afgezakt naar Washington en Philadelphia.

Maar onze mooiste reis (vond ik) was toch wel de reis met de meeste natuurparken. Vanuit Denver zijn we via de Rocky Mountains naar Yellowstone geweest. Om vervolgens via Salt Lake City, Bryce Canyon NP, Zion NP en Grand Canyon NP te bezoeken. Om uiteindelijk via Monument Valley weer te eindigen in Denver.

Dit is uiteraard maar een hele beknopte samenvatting van mijn reizen want anders zouden er hele boekwerken op de site komen te staan 😉

Maar mocht je meer willen weten over Amerika, dan weet je me te vinden!

Reislustige groet,

Tessa

NORTH CASCADES NATIONAL PARK

Dit park omvat 2.045 km² hooggebergte en is gelegen in het noordelijk deel van de Cascade Range (tegen de grens met Canada).

Amerika Roadtrip

Een onvergetelijke roadtrip door Amerika