Stedentrip van de maand

Stedentrip van de maand: Valencia

Een stedentrip naar Valencia is het hele jaar door een goed idee. Met maar liefst 300 zonnige dagen per jaar heb je bijna altijd mooie weer. Ontsnap het regenachtige Nederland, slenter door de sprookjesachtige straten en bezoek Europa’s overdekte markt.

Wat moet je gezien hebben?

De wijk Carmen en de paleizen

De eeuwenoude stadswijk Carmen groeide tussen twee stadsmuren, de Moorse en de christelijke. Maak een wandeling terug in de tijd door de labyrintische keienstraatjes met aan weerszijden imposante middeleeuwse gebouwen. Bekijk en bewonder de paleizen en loop daarna door de prachtige middeleeuwse poorten van de Torres de Quart en de Torres de Serranos. Ook kun je in de wijk Carmen indrukwekkende fresco’s van de kerk van San Nicolás bekijken. Een echte aanrader!

Plaza de la Virgen en de kathedraal

Wat ook echt een aanrader is:  de kathedraal van Valencia, de Micalet, de Basiliek van de Maagd en de Almoina. Ga ook zeker het Tribunal de las Aguas (het watertribunaal) bekijken. Dit is elke donderdagmiddag, een traditie die door UNESCO werd uitgeroepen tot Immaterieel Erfgoed van de Mensheid.

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Ciudad de las Artes y las Ciencias is futuristische architectuur in optima forma en is het werk van Valencia’s eigen Santiago Calatrava. Hier vind je een IMAX-bioscoop (in de Hemisfèric) en Europa’s grootste aquarium, het Oceanogràfic, interactieve leerzame tentoonstellingen in het wetenschapsmuseum Príncipe Felipe en het avant-gardistische operagebouw, het Palau de les Arts Reina Sofía. Ook de indrukwekkende brug l’Assut de l’Or en de Agora zijn een echte aanrader.

Wat heeft Valencia verder nog te bieden?

Lekker eten

Als je van lekker eten houdt dan heeft Valencia veel te bieden. Valencia is de bakermat van de overbekende paella en hier kun je dit typisch Spaanse gerecht wel op honderd verschillende manieren eten. Overal in de binnenstad en aan het strand vind je hiervoor prima restaurants.

Stedentrip boeken?

Vul hieronder jouw contactgegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

     

    Share:

    Geef een antwoord