Rondreis USA

15 Daagse rondreis door de USA

Door: Tessa

Vorig jaar maakte ik deze prachtige ? rondreis door de USA. Vanaf Amsterdam vertrokken we naar Seattle. Seattle is met ruim 650.000 inwoners de grootste stad van de staat Washington. Aanraders om daar te bezoeken zijn onder andere Space Needle en de Farmers Market.

North Cascades National Park

Dag 3 bezochten wij het eerste nationale park van deze trip: NORTH CASCADES NATIONAL PARK. Dit park omvat 2.045 km² hooggebergte en is gelegen in het noordelijk deel van de Cascade Range (tegen de grens met Canada).
In de oerbossen van het park leven wolven, lynxen, elanden en vele andere zeldzame of bedreigde soorten. Er zijn bijna geen grizzlyberen, maar zwarte beren komen wel veel voor.

Rijke natuur

Daarnaast leven er talrijke soorten vogels, amfibieën en reptielen. Het is het grootste onbedorven berglandschap in de 48 aaneengesloten staten van de USA. Het park wordt als wildernis beheerd en kent scherpe, hoge bergen, met op hun toppen gigantische ijsvelden en honderden gletsjers. In de lager gelegen gebieden vind je alpenweiden, door gletsjers uitgeslepen canyons, veel watervallen, rivieren en bergmeren.

State Highway 20

De enige belangrijke weg in deze omgeving is de State Highway 20 die over een afstand van ongeveer 28 mijl (45 km) van west naar oost door de Ross Lake National Recreational Area loopt. Deze weg wordt ook wel “the most scenic mountain drive in Washington” genoemd. Aan deze weg ligt, in de buurt van NEWHALEM, het visitor center waarvandaan diverse mooie en niet al te lange trails lopen. Verderop langs de 20 kun je Diablo Lake bewonderen vanaf het speciaal daarvoor ingerichte Vista Point.

Opmerkelijk is dat North Cascades, als enige nationale park dat we bezoeken, géén entrance fee kent. We kunnen de America the Beautiful pass hier wel alvast aanschaffen, omdat voor sommige bezoekerspunten wel een losse betaling nodig is. Die vermijden we op deze manier en bovendien hoeven we hem morgen niet alsnog te kopen.

-Tessa-

Nieuwsgierig geworden naar het hele reisverslag? Download hem hier.

En wil je nu ook dat ik zo’n prachtige reis voor jou boek? Neem contact met ons op!

Share:

Geef een antwoord